Naked cheeseburger met gegrilde sla
Hoofdgerecht
Bereiden 30 minuten
Voor 4 personen
- 600 g rundernek- of brisketvlees, in blokjes
- 4 kropjes little gem
- 4 el olijfolie
- 4 plakken echte cheddar
- 1 portie tomatensalsa
- zout en peper
Extra nodig
- Gehaktmolen of keukenmachine
- Hamburgerpers of deksel van een koekblik (12-15 cm)
- Huishoudfolie
- Kernthermometer
Bereidingswijze
- Leg alle metalen onderdelen van de gehaktmolen of keukenmachine in de vriezer. Zorg ook dat het vlees ijskoud is. Draai gehakt van het vlees op de grofste stand. Kneed het gehakt daarna met je handen tot het een beetje binding heeft, zo’n 30 seconden. We zouten het vlees pas op de grill.
- Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en vorm er met een hamburgerpers 4 burgers van. Je kan ook een huishoudfolie in het deksel van een koekblik leggen en daar het gehakt in vormen. Leg in de koelkast.
- Halveer de little gem en besprenkel de snijkant met de olijfolie en bestrooi met zout en peper.
- Steek de barbecue aan en verhit tot 200°C en richt in voor de directe methode.
- Gril de sla met de snijkant naar beneden 2-3 minuten, tot de sla goudbruin is. Haal van het rooster en leg apart.
- Gril de hamburgers 4 minuten aan één kant, bestrooi met zout. Draai de burgers om, bestrooi de gegrilde kant met zout.
- Leg op elke burger een plak cheddar om de kaas te laten smelten. Gril nog 4 minuten (dus totaal 8 minuten). Je kunt eventueel de temperatuur van de burger meten met een vleesthermometer. Houd 50°C aan voor een rare gebakken burger, 55°C voor medium en 58°C voor een medium well gebakken burger.
- Serveer de cheeseburgers met de gebakken sla en de tomatensalsa. Bestrooi met wat peper.
Bierpairing: Vuur & Vlam
Hamburgers en IPA’s zijn een gouden combinatie. De hoeveelheid hop in de IPA zorgt er namelijk voor dat de vetten uit de hamburger worden afgebroken in de mond en de smaken van de IPA overeind blijven. Kies daarom voor De Molen Vuur & Vlam bij je hamburger.
Helaas, nog even geen toegang voor jou.
We zien je graag weer terug als je 18 bent!
Ben je 18 jaar of ouder?
Niks persoonlijks, je moet gewoon 18 jaar of ouder zijn om onze site te bezoeken. Het is de wet, sorry!
-
-