Sateh Ajam
Hoofdgerecht
Bereiden 30 minuten (excl. marineren)
Voor 4 personen
- 1 kg kippendijen vlees met of zonder vel
Boemboe of marinade voor 1 kg kip
- 3 cm verse gember
- 1 rawit peper
- 2 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte of witte peper naar smaak
- 1 el gemalen korianderzaad
- ½ el komijn gemalen
- 1 tl trassi (optioneel)
- 2 el ketjap asin
- 2 el zonnebloemolie
- Sap van een citroen
- 2 stengelscitroengras, gekneusd
Extra nodig
- Metalen of houten satéstokjes
- Rasp
- Keukenmachine of vijzel
- Kernthermometer
Bereidingswijze
- Snijd het vlees zo klein als je durft en het nog op de stokjes past (1-2 cm).
- Rasp de gember, snipper de knoflook, peper en ui.
- Voeg alle droge ingrediënten samen in een keukenmachine. Maal de droge kruiden en specerijen met de groenten en wortels. Vermeng deze pulp goed met het vlees en giet de natte ingrediënten eroverheen, meng nog eens. Voeg als laatste het gekneusde citroengras toe om mee te laten trekken. Laat afgedekt een nacht in de koeling staan.
- Ik hou van metalen stokjes, die hebben als enige nadeel dat ze iets minder makkelijk met de blote vingers te draaien zijn. Rijg het vlees aan de stokjes, beetje strak in de lengte, geen uitstekende fliebers en niet te vol.
- Stook je barbecue op zodat je nog met je vingers kan draaien aan de stokjes, ronde barbecues zijn minder handig hiervoor. Ik heb ook liever een dun rooster dan dikke gietijzer.
- Gril in alle rust de sateh tot het gaar is, maar nog sappig. Rauwe kip is not done, dus daar mag je een kernthermometer gebruiken (minimaal 72 C).
Beerpairing: Water & Vuur
Deze NEIPA pas het best bij dit Aziatische gerecht, de lichte bitter en de tropische smaken zorgen voor de perfecte aanvulling deze fantastische smaken. Kies daarom voor De Molen Water & Vuur bij je Sateh Ajam.
Helaas, nog even geen toegang voor jou.
We zien je graag weer terug als je 18 bent!
Ben je 18 jaar of ouder?
Niks persoonlijks, je moet gewoon 18 jaar of ouder zijn om onze site te bezoeken. Het is de wet, sorry!
-
-