Oliebollen uit bierbeslag

Oliebollen waarbij in het beslag bier gebruikt is met champagnegist wat mooie luchtige oliebollen oplevert.

Ingrediënten

    • Brut bier (Oud en Nieuw)
    • Pak oliebollenmix
    • Zonnebloemolie
    • Ijsschep
Oliebollenmix en Oud & Nieuw bier

Bereidingswijze

  1. Bereid de oliebollenmix zoals op het pak beschreven, gebruik echter in plaats van water dezelfde hoeveelheid aan Brut bier.
  2. Laat dit geruime tijd rijzen, je zult zien dat door de champagne gist in het bier het deeg zeer luchtig wordt.
  3. Steek de bbq aan voor directe hitte en vul de Dutch oven met de olie.
  4. Gebruik de temperatuurmeter om te controleren dat de olie warm genoeg is, let hier goed op dat deze niet te koud of te warm is voor een goed resultaat.
  5. Gebruik de ijsschep om mooie bollen te maken, zorg dat de pan niet te vol komt zodat de bollen ook mooi kunnen bakken.
  6. Hou de temperatuur meter weer in de gaten, als deze terug is op de juiste temperatuur dan zijn de bollen klaar. Probeer ongeveer halverwege de bollen om te draaien zodat beide kanten mooi kleuren en gelijk garen.
  7. Serveer de bollen met een glas Oud en Nieuw.

Bierpairing

Oud en Nieuw van Brouwerij de Molen, een mooi brut bier met champagne gist. Perfect geschikt om toe te voegen aan de oliebollenmix. Een mooi droog fris licht zoet bier met wat kruidige tonen. 

BBQ en gereedschap

    • BBQ
    • Dutch oven met deksel
    • Temperatuurmeter
Oliebollen uit bierbeslag op de BBQ