Internationale dag van het bier

Internationale dag van het bier

Geplaatst door Rick Kempen, bierambassadeur bij Bier&cO on 24th Jul 2023

Vrijdag 4 augustus 2023 is het de Internationale Dag van het Bier. We vieren dan dat we kunnen genieten van bier, alleen of met vrienden, en toasten op alle brouwers en horecamedewerkers die ons bier brouwen of serveren. Bier maakt van elke dag een feestje, maar deze dag is echt bedoeld om het bier zelf te vieren.

Oorsprong

Zoals veel feestdagen ligt de oorsprong van International Beer Day in Amerika. Het was in de bar van Jesse Avshalomov in Santa Cruz, California waar in 2007 de eerste editie werd gevierd. Voor Jesse bleef het een wonder hoezeer mensen kunnen genieten van bier, en hoe bier mensen bij elkaar brengt en verbindt. Hij besloot op de eerste vrijdag van augustus zijn favoriete drank eens in het zonnetje te zetten.

Het idee sloeg aan en in 2008 vierden honderden cafés in Amerika de Internationale Dag van het Bier op de eerste vrijdag van augustus. Daarna ging het als een lopend vuurtje de wereld over. Deelnemers aan duizenden evenementen wereldwijd worden aangemoedigd op deze dag een cadeautje te geven in de vorm van een smakelijk bier, en tegelijkertijd hun dankbaarheid te tonen aan de brouwers van dat bier en hen die het tappen of inschenken in cafés en proeflokalen. Om het feest compleet te maken worden mensen uitgedaagd eens uit hun comfort zone te stappen en een bier te proberen dat ze niet kennen: een andere stijl, vanuit een ander land, of van een andere kleur dan ze normaal drinken. Alles om het bier te vieren!

Dare to Drink Different

Het proberen van iets dat je nog niet kent is het wezen van Dare to Drink Different. En om voor jou het ontdekken van een onbekend bier gemakkelijk te maken, hebben wij speciale en met zorg samengestelde pakketten om alleen of met vrienden op ontdekkingsreis te gaan in het mooiste land ter wereld: Bierland. Zo hebben we een bierpakket waarin je verschillende craft bieren uit de hele wereld kunt vinden, ons World Craft bierpakket. Een andere optie is ons bierpakket met speciaalbieren uit verschillende landen, ons speciaalbierpakket 10 landen - inclusief gratis gadgets. Natuurlijk kun je ook een van onze anderen bierpakketen kiezen, maar wij hebben ons best gedaan het vieren van International Beer Day zo gemakkelijk en lekker mogelijk voor je te maken. Geniet van International Beer Day met vrienden en bekenden en proost op de brouwers en helden van de horeca!