Steak uit bier
Hoofdgerecht
Een skirtsteak heeft niet veel nodig! Daarom een simpel recept succes gegarandeerd. En hier kan je mee spelen want ieder bier geeft een andere smaak!
Ingrediënten
- Skirtsteak
- 1 flesje bier
- Peper en zout
Extra nodig
- BBQ die heel heet kan worden.
Bereidingswijze
- Steek de BBQ aan, hij moet heet zijn, kan niet te heet zijn, minimaal 230 graden
- Leg de steak in het bier om te marineren, 10 minuten minimaal, 30 minuten maximaal
- Haal de steak uit het bier leg het op de BBQ, 2 minuten.
- Doop de steak in het bier en leg hem op de andere zijde 2 minuten.
- Herhaal dit 3 of 4 keer, ligt aan hoe gaar je de steak wil hebben. Bij de laatste ronde doe je peper en zout op de steak.
- Serveer het op een plank, snijd hem dun, dit kan prima als borrel hap!
Biertip
Dit kan met elk biertje, fris en fruitig, of juist donker en zwaar. De suikers uit het bier zullenkarameliseren en ieder bier geeft een eigen smaak. Wel belangrijk dat je het bier erbij drinkt waar desteak in gemarineerd is! Wij hebben 1 steak kort in de Heen en Weer gedaan, een kruidige tripel van 9%. De 2e steak hebben we veel langer laten liggen, hiervoor hebben we de Bar en Bock gebruikt. Een bockbier van 6,2%, een verwarmend bier met tonen van caramel en wat fruitigs die mooi terug komen in de steak.
Helaas, nog even geen toegang voor jou.
We zien je graag weer terug als je 18 bent!
Ben je 18 jaar of ouder?
Niks persoonlijks, je moet gewoon 18 jaar of ouder zijn om onze site te bezoeken. Het is de wet, sorry!