Porkhammer
Hoofdgerecht
Porkhammer langzaam gegaard op de bbq met een aardappel/pompoen puree en een in bier gegaarde uien compote.
Ingrediënten
- 2 Porkhammers
- Varkensrub
- BBQ glaze
- Bier
- Basterdsuiker
- Roomboter
- 800gr uien
- 1,5 tl bloem
- 3 tl mosterd
- Tijm
- Zwolse stoofkruiden
- Flespompoen
- 250 gr aardappe
- 3 tenen knoflook
- Rozemarijn
- Creme fraiche 125 ml
- Olijfolie
- Boter 125 gr
Extra nodig
- BBQ met deksel
- Aluminiumfolie
- kerntemperatuurmeter
- Plantenspuit
- Rookhout (bijvoorbeeld appel)
- Tang
Bereidingswijze
- Bereid de bbq voor op indirecte hitte tussen de 100 tot 110 graden. Snij ondertussen de vliezen en losse stukjes vlees van de hammers.
- Smeer de hammers in met iets oliefolie en rub ze volledig in.
- Doe het rookhout bij de kolen, zet de hammers op het rooster en sluit de bbq. Vul de plantenspuit met water of appelsap. Ongeveer elke 3 kwartier spuit je de hammers even vochtig tegen het uitdrogen.
- Snij de uien in halve ringen, gaar ze langzaam in boter. Voeg gelijk ook de rest van het bier toe net als de bloem, mosterd, zwolse stoof, bruine suiker en tijm. Laat dit een paar uur garen.
- Na ongeveer 3 tot 4 uur pak je de hammers in aluminiumfolie in. Meng 30 ml van het bier met 70 ml van de glaze. Bestrijk het folie met roomboter, wat basterdsuiker en een beetje van de glaze. Leg het vlees er op en doe daar ook wat roomboter op, suiker en glaze. Pak ze goed dicht zodat het folie niet kan scheuren
- Halveer ondertussen de pompoen, strooi hier wat peper, zout, olijfolie en rozemarijn overheen. Leg deze naast de hammers op de bbq totdat hij gaar is.
- Steek een thermometer in een hammer, niet tegen het bot aan maar midden in het vlees. We zoeken naar een temperatuur van 95 graden, sluit de bbq dus totdat we dit bereikt hebben.
- Kook de aardappels met de in plakjes gesneden knoflook. Pureer hierna de aardappels en pompoen en voeg de creme fraiche en boter toe.
- Serveer de hammers met de uien en aardappel/pompoen puree en een glas Speculaas en Marsepein.
Biertip
Speculaas en Marsepein, een imperial bock van 10%. Een mooi kruidig bier waarin met name de speculaas duidelijk te proeven is.
Helaas, nog even geen toegang voor jou.
We zien je graag weer terug als je 18 bent!
Ben je 18 jaar of ouder?
Niks persoonlijks, je moet gewoon 18 jaar of ouder zijn om onze site te bezoeken. Het is de wet, sorry!
-
-