Crepe be grapeful

Dessert

Een flinter dun pannenkoekje met zelfgemaakte bierstroop en een bolletje vanille-ijs

Ingrediënten

    • 500 gr suiker
    • Blikje bier
    • 10 ml water
    • Kaneelstokje
    • Jeneverbes
    • 500 ml slagroom
    • Blikje
    • gecondenseerde melk
    • vanillestokje
    • 3 eieren
    • 190 ml volle melk
    • 130 gr bloem
    • 2 el boter
    • Zout
    • 20 cl suiker

Extra nodig

    • Gietijzeren koekenpan

Bereidingswijze

  1. Begin met de bierstroop, verwarm het 10 ml water met daarin de suiker. Breng dit aan de kook en roer ondertussen de suiker zodat deze oplost. Voeg de jeneverbes en het kaneelstokje toe en laat dit 5 minuten koken. Tenslotte voeg je 150 ml bier toe en laat je het doorkoken totdat het de dikte van stroop heeft.
  2. Het ijs, klop hiervoor de slagroom met het merg uit het vanillestokje. Klop dan de gecondenseerde melk daar doorheen. Doe het in de vriezer, niet meer te roeren.
  3. Dan de crepe. Mix de eieren, melk, bloem, boter, suiker en zout door elkaar. Laat het beslag hierna even staan.
  4. Zet de skillet op het rooster zodat deze mooi warm kan worden. Doe een klein beetje olijfolie in de warme pan en daarna een dun laagje beslag. Bak ze tot ze mooi van kleur zijn.
  5. Serveer de crepe met een bolletje ijs, de bierstroop over beiden en een mooi glas Be Grapeful

Bierptip

Be Grapeful, een stout van 9,5%, met mooie tonen van chocola, geroosterd, druiven, zoetig.