Crepe be grapeful
Dessert
Een flinter dun pannenkoekje met zelfgemaakte bierstroop en een bolletje vanille-ijs
Ingrediënten
- 500 gr suiker
- Blikje bier
- 10 ml water
- Kaneelstokje
- Jeneverbes
- 500 ml slagroom
- Blikje
- gecondenseerde melk
- vanillestokje
- 3 eieren
- 190 ml volle melk
- 130 gr bloem
- 2 el boter
- Zout
- 20 cl suiker
Extra nodig
- Gietijzeren koekenpan
Bereidingswijze
- Begin met de bierstroop, verwarm het 10 ml water met daarin de suiker. Breng dit aan de kook en roer ondertussen de suiker zodat deze oplost. Voeg de jeneverbes en het kaneelstokje toe en laat dit 5 minuten koken. Tenslotte voeg je 150 ml bier toe en laat je het doorkoken totdat het de dikte van stroop heeft.
- Het ijs, klop hiervoor de slagroom met het merg uit het vanillestokje. Klop dan de gecondenseerde melk daar doorheen. Doe het in de vriezer, niet meer te roeren.
- Dan de crepe. Mix de eieren, melk, bloem, boter, suiker en zout door elkaar. Laat het beslag hierna even staan.
- Zet de skillet op het rooster zodat deze mooi warm kan worden. Doe een klein beetje olijfolie in de warme pan en daarna een dun laagje beslag. Bak ze tot ze mooi van kleur zijn.
- Serveer de crepe met een bolletje ijs, de bierstroop over beiden en een mooi glas Be Grapeful
Bierptip
Be Grapeful, een stout van 9,5%, met mooie tonen van chocola, geroosterd, druiven, zoetig.
Helaas, nog even geen toegang voor jou.
We zien je graag weer terug als je 18 bent!
Ben je 18 jaar of ouder?
Niks persoonlijks, je moet gewoon 18 jaar of ouder zijn om onze site te bezoeken. Het is de wet, sorry!
-
-