Cafe e digestivo

Dessert

Ingrediënten

    • Slagroom 30 ml
    • Slagroom 30 ml
    • Bier 30 ml
    • Roomboter 30 gram
    • Witte chocola 150 gr
    • Pure chocola

Extra nodig

    • Bonbon vorm
    • spuitzak

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de bierganache, de vulling van de bonbon. Hak de witte chocola in zo klein mogelijke stukjes. Snij de roomboter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de chocola.
  2. Breng de slagroom, de honing en het bier samen aan de kook
  3. Zodra het kookt, giet het over de chocola en boter. Roer lang en langzaam met een garde door elkaar, totdat het een glad mengsel is. Dit proces kan echt wel 5 minuten duren.
  4. Doe de ganache in een spuitzak en laat het afkoelen.
  5. Tempreer de pure chocola.
  6. Vul de bonbon vorm met de getempreerde chololade en giet deze weer leeg na 30 seconden
  7. Laat het laagje chocolade iets uitharden
  8. Spuit de ganache in de bonbon.
  9. Tempreer opnieuw de pure chocola en giet deze over de bonbons. Strijk de overtollige chocola af en laat dit minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  10. Maal de koffiebonen en doe deze in de percolator. Serveer de koffie in een espresso glaasje met een bonbon en een glas bier.

Biertip

Kop en Schotel, 10,7%, een fijne espresso export porter, whiskey barrel. Een vol bier met rijke smaken, cacao, whiskey en koffie komen mooi naar voren.