Het verhaal achter onze white labels

11.03.22

Ons assortiment bestaat uit zogenaamde 'white labels' en 'black labels'. De white labels zijn het hele jaar door verkrijgbaar. De Molen black labels zijn specials die maar één keer worden gebrouwen in beperkte aantallen. In de onderstaande blog leggen we uit wat het verhaal is achter onze White Labels.

 

Vuur & Vlam

De Vuur & Vlam is ontstaan uit een fout van een van de brouwers. Door de verkeerde hop en een grotere hoeveelheid hiervan te gebruiken voor het drooghoppen was de brouwmeester in alle staten, hij stond zo gezegd in Vuur & Vlam. Zodoende heeft deze IPA de naam Vuur & Vlam gekregen.

 

Heen & Weer

Voor 2012 toen de brouwerij nog in de molen zelf zat, stond het pakhuis waar het bier opgeslagen werd aan de andere kant van het dorp. Door het vele heen en weer rijden van het bier naar het pakhuis heeft deze tripel de passende naam Heen & Weer gekregen als eerbetoon van de vele ritjes met bier door het dorp.

 

Bommen & Granaten

Bommen & Granaten heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze het zwaarste bier binnen onze range is met zijn 11%. Door het hoge alcohol percentage kan deze barley wine in slaan als een bom, vandaar de naam Bommen & Granaten. Daarbij is het een kleine knipoog naar kapitein Haddock uit de strips van Kuifje.

 

Op & Top

Op & Top is ontstaan uit het idee dat er tussen pils en IPA een behoorlijk grote sprong is qua smaak. Deze pale ale zit daar precies tussenin en voldoet helemaal aan onze verwachtingen als overstap vanuit pils naar craftbier. Dit bier is onze vereniging van schijnbaar onverenigbare biertypen namelijk pils & IPA. Helemaal top! Zo is de ‘Op & Top’ tot stand gekomen.

 

Hamer & Sikkel

De Hamer & Sikkel is een eerbetoon aan de brouwer & boer. Zonder deze fantastische samenwerking zouden we niet kunnen genieten van al het moois wat bier te bieden heeft. Waar de hamer staat voor het ambacht van de brouwer, staat de sikkel voor de boer. De uitkomst is een robuuste porter met een stevige smaak die tegelijkertijd goed doordrinkbaar is.

 

Water & Vuur

Water & Vuur zijn overduidelijk elkaars tegenpolen. Dit contrast heeft ons geïnspireerd om deze New England IPA te brouwen. Vuur; vol met passie en toewijding zijn de brouwers begonnen aan dit bier aangezien deze al heel lang op de lijst stond om te maken. Water; het bier is dorstlessend en zeer goed doordrinkbaar. Zo kan een contrast volgens ons zeer goed samenkomen.

 

Dag & Dauw

Dag & Dauw staat voor ons symbool als het begin van de lente. De start van de dag waarop het warm & koud is. Een koele maar toch zonnige lenteochtend waar de dauwdruppels op het gras liggen. Dit gevoel van warm & koud hebben we in dit bier weten samen te brengen, fris & dorstlessend. Dag & Dauw is één van de twee seizoensbieren.

 

Guur & Kou

Denk je aan herfst & winter dan denk je gelijk aan gure winden & koude dagen. Dit was de inspiratie voor Guur & Kou. Het bier zelf contrasteert echter met de naam. Het heeft namelijk een verwarmende smaak vol met aroma’s van karamel, zoethout en laurier. Guur & Kou is ons seizoensbier en staat in mooi contrast met ons andere seizoensbier Dag & Dauw.

 

Fruit & Kruid

Fruit & Kruid is hét Blond bier van Brouwerij de Molen, fruitig, licht kruidig en vol van smaak. Fruit & Kruid is gehopt met Sorachi Ace, deze van Japanse origine hopsoort zorgt voor aroma’s van zoete vruchten waarin lychee de boventoon voert in combinatie met hints van kruiden en hout. De zachte afdronk met een lichte hint van caramel maakt het bier helemaal af