Brouwerij De Molen & Hollands Hophuis

02.11.22

Borefts 2022 is alweer een maand geleden, maar we raken er maar niet over uitgepraat. Tijdens dit bierfestival komen de grootste bierliefhebbers samen om te genieten van al het moois wat de bierwereld te bieden heeft. Om deze bierliefhebbers te kunnen blijven verassen hebben wij in de aanloop naar Borefts natuurlijk niet stilgezeten.

 

Hollands Hophuis

Een bijzondere verassing was de samenwerking met een van onze vaste leveranciers; Hollands Hophuis. Voor wie Hollands Hophuis nog niet kent; zij leveren hop. Maar niet zomaar hop. Hollands Hophuis levert hop van hoge kwaliteit welke zij kunnen waarborgen door onder andere alleen hop te leveren afkomstig van Europese bodem. Samen met hun hoptelers zetten zij zich in voor kwalitatief hoogwaardige hop, en dat doen ze voor ons; de bierliefhebber! Misschien heb je onbewust al eens kennis gemaakt met Hollands Hophuis. De hop van het Hollands Hophuis speelt namelijk een belangrijke rol in De Molen Fruit & Kruid.

 

Heritage hop

Onze meesterbrouwer, Jan Willem den Hartog, is gefascineerd geraakt door de Heritage hoppen van Hollands Hophuis. Zoals de naam al doet vermoeden hebben deze unieke hoppen een bijzondere geschiedenis. Dit product deed zijn brouwershart sneller kloppen. Hop met een verhaal, dat sluit perfect aan bij Borefts!

Uit deze samenwerking zijn 3 bijzondere bieren voortgekomen die tijdens Borefts 2022 zijn gepresenteerd: One & a Bullion, Groene Bel & Tripèl, en Maart & Staart. De Heritage hop van Hollands Hophuis stond hierbij in de spotlight. De bieren zijn nog verkrijgbaar, en ze zijn nog even bijzonder...

 

One & a Bullion 9% - Tripel IPA met Bullion hop

Een IPA on double steroids, zo zou je een tripel IPA wel kunnen omschrijven. Het hogere alcoholpercentage helpt mee om zoveel mogelijk aromatische hop-olie te extraheren en dat was te proeven! Bullion hop barst van de citrus aroma’s, het verschil wordt gemaakt met de hints van zwarte bessen, perzik en een mooie kruidige toets. Het komt allemaal prachtig naar voren in One & a Bullion.

 

Groene Bel & Tripèl 9% - Tripel met Groene Belle hop

Groene Bel hop vraagt om een Belgisch biertype en juist dat kunnen we als innovatief bestempelen op Borefts dat groot is geworden met IPA’s, Stouts en Sours. Het kruidige smaakprofiel van Groene Bel zit een tripel als gegoten. Geen knallende hop, eerder ingetogen waardoor het perfect in balans is met de rest van het bier. Groene Bel & Tripèl is precies wat je van een goede tripel verwacht.

 

Maart & Staart 5.3% - Märzen Keller met Rottenburger Spät hop

Dit is misschien wel het mooiste verhaal, want Rottenburger Spät hop is zo’n hop waarvan je in eerste instantie heel goed begrijpt dat ze bijna was verdwenen, want deze hop is zeer laag in alfazuur en kruidig in aroma. Dat laatste maakt echter het verschil, want menthol, ceder, hout, dennen en groene peper zijn unieke specifieke aroma’s. Een traditioneel Duits biertype is op Borefts bijna net zo innovatief als een tripel. Maart & Staart is een ongefilterd, ondergistend bier. De gekarameliseerde mout geeft smaak en kleur. Geen hopbom -dat past totaal niet binnen de bierstijl- maar zoals zo vaak maakt de hop wel degelijk het verschil.

 

Het Borefts pakket

Wil jij deze bieren en onze andere Borefts bieren proberen? Dan hebben we goed nieuws, want de Borefts Limited Edition Deal is weer verkrijgbaar! Dit pakket bevat 9 speciale bieren van het Borefts festival, waaronder natuurlijk ook de bieren met de Heritage hoppen. Daarnaast bevat het pakket ook drie van onze nieuwe specials. Het is een verassing welke bieren er precies in dit pakket zitten, maar we kunnen je wel één ding beloven: this will blow your mind!