Bier & Trots

11.11.22

Trots. Dat is wat ik ben op onze bieren, op mijn collega’s en op onze samenwerking met Sichting Philadelphia. Ieder jaar brengen we 11 Core Range bieren,18 Specials en 6 Barrel Aged bieren uit. Een flink aantal zo bij elkaar. Ik doe dit uiteraard niet alleen. Dit doen we samen als brouwteam. Een diverse groep mensen waar ik trots op ben omdat ze zelf met de meest vreemde en uitdagende smaakcombinaties komen.

 

Afgelopen herfst brak bijvoorbeeld de periode aan dat het fruit aan de bomen rijp begon te worden en dat ook de noten rijp waren om te oogsten. Dit heeft ons als brouwteam geïnspireerd om een bijzondere Barley Wine (Gerstewijn) te brouwen met echte Peer & Walnoot. Niet zozeer een contrast, maar wel in een glas bier! Juist deze smaken gaan uitermate goed samen met een gerstewijn en zorgen voor een smaakdimensie die perfect past bij een dessert of een zoet gerecht van de BBQ.

 

Met nog meer trots kan ik vertellen dat we al sinds de oprichting samenwerken met Stichting Philadelphia. Een landelijke stichting die met 26 deelnemers met een verstandelijke beperking in onze brouwerij werken. De brouwerij helpt hen op deze manier om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Sinds kort hebben we Sjarrel vast in ons team en helpt hij ons dagelijks in de bottelarij. Daarnaast hebben twee deelnemers zich gemeld omdat ze enorm graag model willen staan in onze communicatie voor de Molen en dit gaat dan ook gebeuren.

 

Met Philadelphia samenwerken levert mij iedere dag weer nieuwe en soms mindblowing inzichten op. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar met dit team van Philadelphia deelnemers hun eigen Special samen met De Molen te gaan brouwen om deze vervolgens op de markt te introduceren. Voor mij een ware invulling van onze belofte van het combineren van schijnbaar onverenigbare werelden: “It’s the & that Blows Your Mind!

 

Proost!