Bier & Spijs

12.10.22

Bier & Spijscombinaties horen te combineren of contrasteren. Wij van Brouwerij de Molen kiezen toch echt voor het laatste. Contrasteren. Wij geloven namelijk sterk dat contrast juist kleur aan het leven geeft. En in dit geval; nog meer smaak. Dit contrast vatten we samen in ons merksymbool, het “& teken”. It’s the & that Blows Your Mind! Van hieruit is ook deze mooie samenwerking ontstaan met Fire & Food.

 

Ik als meesterbrouwer De Molen haal mijn inspiratie uit contrasten of tegenstellingen. Of eigenlijk werelden die niet verenigbaar lijken. Hoe spannend is het als je schijnbaar onverenigbare werelden laat samenkomen in een fles. Wat als IKEA en Iron Maiden samen zouden gaan bijvoorbeeld. Waarom doe ik dat? Omdat het mij nieuwsgierig maakt. Niet alleen naar de smaak maar ook naar anderen. Dat is ook de reden waarom de Molen al vanaf dag 1 samenwerkt met bijvoorbeeld Stichting Philadelphia voor verstandelijk beperkten. Samenwerken met deze deelnemers van Philadelphia geeft iedere keer weer een verrassend nieuwe wending aan mijn werkdag. Hopelijk kan ik volgend jaar met hen samen hun eigen Special brouwen.

 

Inspiratie haal ik uit alles eerlijk gezegd. En niet alleen ik maar ons hele brouwteam. We kunnen onze creativiteit helemaal los laten gaan op de 18 Specials die we ieder jaar uitbrengen. Zelf ben ik dit jaar bijvoorbeeld het meest benieuwd naar de Babi & Pangang. Is niet direct een contrast, maar wel Babi Pangang IN ons bier! Recent hebben we een Vijg & Vanille Barley Wine, een Milk & Shake double IPA, en een Cassis & Bes NEIPA gelanceerd. Altijd in balans aangezien contrasten elkaar juist mooi in evenwicht houden.

 

Geniet van onze Mindblowing bieren en de gerechten die ik hierbij geselecteerd heb.

Vijg & Vanille: zoete desserts en gerijpte kazen

Milk & Shake: zachte kazen en hartige taarten (bv. worteltaart)

Cassis & Bes: desserts in combinatie met vanille/vruchten ijs en frisse salades

&… Nieuwsgierig geworden?

 

Proost!