Berliner & Banket

25.01.24

“Ich bin ein Berliner”, het waren de woorden van Amerikaanse president John F. Kennedy, waarmee hij -22 maanden na de bouw van de Berlijnse Muur- zijn steun aan West-Berlijn liet blijken. Naar aanleiding van deze toespraak ontstond het verhaal dat de man wel vertaald gezegd zou hebben dat hijzelf een Berlijnse Bol zou zijn. Dat zou vast zijn intentie niet zijn geweest. Taalkundigen wijzen dit echter van de hand als völliger Unsinn, maar het broodje aapverhaal is hardnekkig.


De Berliner & Banket heeft iets meer te maken met de Duitse lekkernij al is het natuurlijk vooral ein Bier. Donker robijnrood draagt het een grote bruine schuimkraag. De romige geur van vanille, wat lactose, kersenzoetheid en iets chocolade maken het al snel een toetjesbier.


In de smaak is de onderliggende Quadrupel nooit ver weg, maar daaroverheen liggen de kersen en aardbeien duidelijk in de smaak met een behoorlijke zoetheid. De smaken dansen in een langere bittere nasmaak van geroosterde smaken en een subtiel randje pure chocolade.

Zum Wohl!