Yuzu steak
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Bereiden: 60 minuten
Ingrediënten
- 1 sukade, zonder zeen, ca. 1,2 kg
- neutrale olie
- zout en peper
Marinade
- 5 el Yuzu-sap (toko)
- 4 teentjes knoflook
- 2 el geraspte verse gember
- 1 tl sojasaus
- 4 el mirin
- 1 el olie
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng het tot een geheel.
- Doe het vlees in een vacuümzak en voeg de marinade toe. Vacumeer en laat het een nacht lang marineren.
- Haal het vlees uit de zak en dep het goed droog.
- Richt de bbq in voor de directe bereiding en verwarm voor op 200°C.
- Smeer de steak aan beide kanten licht in met olie en zout.
- Gril de steak tot een kern van 52°C en laat, losjes onder aluminiumfolie, het 5 minuten rusten.
- Snijd het vlees in mooi plakjes en bestrooi nog royaal met peper.
Biertip
Yuzu & Kuzu, Triple IPA van Brouwerij de Molen
Helaas, nog even geen toegang voor jou.
We zien je graag weer terug als je 18 bent!
Ben je 18 jaar of ouder?
Niks persoonlijks, je moet gewoon 18 jaar of ouder zijn om onze site te bezoeken. Het is de wet, sorry!
-
-