Yuzu steak

Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Bereiden: 60 minuten

Ingrediënten

    • 1 sukade, zonder zeen, ca. 1,2 kg
    • neutrale olie
    • zout en peper

Marinade

    • 5 el Yuzu-sap (toko)
    • 4 teentjes knoflook
    • 2 el geraspte verse gember
    • 1 tl sojasaus
    • 4 el mirin
    • 1 el olie

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng het tot een geheel.
  2. Doe het vlees in een vacuümzak en voeg de marinade toe. Vacumeer en laat het een nacht lang marineren.
  3. Haal het vlees uit de zak en dep het goed droog.
  4. Richt de bbq in voor de directe bereiding en verwarm voor op 200°C.
  5. Smeer de steak aan beide kanten licht in met olie en zout.
  6. Gril de steak tot een kern van 52°C en laat, losjes onder aluminiumfolie, het 5 minuten rusten.
  7. Snijd het vlees in mooi plakjes en bestrooi nog royaal met peper.

Biertip

Yuzu & Kuzu, Triple IPA van Brouwerij de Molen