Vlaamse stoof uit de slowcooker

The Hungry Dutchman staat bekend om zijn overheerlijke BBQ-recepten. In onderstaand recept staat De Molen Bok & Poot bockbier centraal. Geen stoofpan op de barbeque? Gebruik dan de Slowcooker! In een paar uur zet jij een lekkere Vlaamse stoof op tafel.

Ingrediënten

    • 1kg runderlappen
    • 2 uien, gesnipperd
    • 100 gram boter
    • 1 flesje donker bier, bij voorkeur De Molen Bok & Poot
    • 100 ml water
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • Takje tijm
    • Takje rozemarijn
    • 2 laurierbladeren
    • 2 sneden oud brood
    • 2 eetlepels mosterd
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • 1 flinke eetlepel appelstroop
    • 2 kruidnagels (later verwijderen)

Bereidingswijze

  1. Doe het rundvlees, bier, gesnipperde ui, rode wijnazijn, boter, water, appelstroop en bruine suiker in de slowcooker.
  2. Pak de 2 sneden brood en smeer deze goed in met de mosterd. Leg deze vervolgens bovenop de stoof met de mosterdkant naar beneden. Het brood zal oplossen en de saus dikker maken. Dit is een oud trucje en perfect om verspilling van oud brood tegen te gaan.
  3. Doe nu de laurierbladeren, de kruidnagel, rozemarijn en tijm in de slowcooker erbij.
  4. Zet de slowcooker aan op low (8 uur) en laat deze nu lekker low & slow zijn ding doen.
  5. Na 8 uur haal je de laurierbladeren, kruidnagel en de takjes rozemarijn en tijm uit de slowcooker en roer je het geheel goed door. Je ziet dat het brood nu helemaal verdwenen is in de massa.
  6. TIP: Maak een portie Vlaamse friet per persoon en doe hier de Vlaamse stoof bovenop. Eet smakelijk!