Teriyaki Pina Colada Burger

Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Bereiden: 45 minuten 

Ingrediënten

    • 780 g runderlappen
    • 20 g speklapjes
    • 80 ml teriyakisaus
    • 1 ananas
    • 1 zakje geraspte kaas
    • 8 plakjes ontbijtspek
    • 4 hamburgerbroodjes
    • zout en peper

Pina Coladasaus

    • 300 ml kokosroom
    • 150 g ananas
    • 240 ml zure room of mayonnaise
    • 30 g kokosvlokken

Extra nodig

    • keukenmachine gehaktmolen
    • kwastje
    • kernthermometer
    • aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Meng daarnaast voor de saus 150 g ananas fijn in de keukenmachine. Doe dit bij de kokosroom en zure room Roer tot een gladde massa en ten slotte de kokosvlokken toe. Zet koud weg.
  2. Snijd het rundvlees en spek in grove stukken. Meng het vlees met de teriyakisaus, zout en peper.
  3. Maal het vlees door de gehaktmolen. Vorm er vier hamburgers (van 200 g) van en zet de burgers in de koelkast tot gebruik.
  4. Richt de barbecue in voor de indirecte en directe methode en verwarm voor op 200°C.
  5. Snijd het broodje open en beboter elke kant. Gril elk broodje met de binnenkant naar beneden totdat het broodje mooie grilstrepen heeft. Gril nu de plakken spek mooi bruin en knapperig.
  6. Gril de burgers op het directe gedeelte 4-6 minuten per kant. Leg ze vervolgens op het indirecte gedeelte van de barbecue en laat ze doorgaren naar een temperatuur van 54°C.
  7. Leg op elke hamburger een plakje kaas en laat dit smelten. Gril ondertussen de plakken ananas tot je een mooie grillstreep hebt (ca. 2 minuten).
  8. Smeer op onderste helft van het broodje de Pina Coladasaus. Leg hierop de hamburger, ananas, het gegrilde spek, weer een toef van de saus en de bovenkant van het broodje. Server direct.

Biertip

Pina & Colada, Milkshake IPA met ananas en kokos van Brouwerij de Molen