Geroosterde varkensrack met zoethout
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Bereiden: 120 minuten
Ingrediënten
- 1 varkensrack, ca. 1,3 kg
- olie
- zoethout, ter garnering
- zoethoutrub
- 1 el zwarte peper
- 1 el zoethoutpoeder
- 1 el zout
- 10 pimentbolletjes
Extra nodig
- kernthermometer
- vijzel
- aluminiumfolie
Bereidingswijze
- Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 160°C.
- Stamp de piment fijn. Meng de ingrediënten voor de rub.
- Snijd de vetlaag van de varkensrack kruislings in. Smeer de rack in met de olie en de rub.
- Leg het vlees op het indirecte gedeelte. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 60°C bereikt.
- Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
- Snijd de varkensrack in plakken en serveer direct.
Biertip
Kruid & Koek Quadruple van Brouwerij de Molen
Helaas, nog even geen toegang voor jou.
We zien je graag weer terug als je 18 bent!
Ben je 18 jaar of ouder?
Niks persoonlijks, je moet gewoon 18 jaar of ouder zijn om onze site te bezoeken. Het is de wet, sorry!
-
-