Geroosterde varkensrack met zoethout

Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Bereiden: 120 minuten 

Ingrediënten

    • 1 varkensrack, ca. 1,3 kg
    • olie
    • zoethout, ter garnering
    • zoethoutrub
    • 1 el zwarte peper
    • 1 el zoethoutpoeder
    • 1 el zout
    • 10 pimentbolletjes

Extra nodig

    • kernthermometer
    • vijzel
    • aluminiumfolie

Bereidingswijze

  1. Richt de barbecue in voor de indirecte methode en verhit tot 160°C.
  2. Stamp de piment fijn. Meng de ingrediënten voor de rub.
  3. Snijd de vetlaag van de varkensrack kruislings in. Smeer de rack in met de olie en de rub.
  4. Leg het vlees op het indirecte gedeelte. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 60°C bereikt.
  5. Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten, losjes onder aluminiumfolie, rusten.
  6. Snijd de varkensrack in plakken en serveer direct.

Biertip

Kruid & Koek Quadruple van Brouwerij de Molen