Cinnamon beef roll met peer

Voor- of nagerecht
Voor 4 personen
Bereiden: 30 minuten

Ingrediënten

    • 250 g rundergehakt
    • 1 sjalotje
    • 1 el sambal
    • olie
    • 1 pak kant-en-klaar kaneelbroodjes
    • peren-bbqglaze
    • 90 ml tomatenketchup
    • 2 tl worcestersaus
    • 1 tl azijn
    • 1 el bruine basterdsuiker
    • 1 tl paprikapoeder
    • ½ tl cayennepeper
    • rasp van ¾ peer

Extra nodig

    • gietijzeren pan
    • pizzasteen
    • bakpapier
    • rasp

Bereidingswijze

  1. Richt de barbecue in voor de indirecte methode, leg de pizzasteen erop en verwarm voor op 200°C.
  2. Maak de glaze door alle ingredienten in een pan te mengen. De glaze blijft koud. Zet in de koelkast.
  3. Snipper het uitje. Doe een scheutje olie in de pan en fruit de uitjes met de sambal. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Zet apart.
  4. Rol het kaneeldeeg uit. Verdeel het gehaktmengsel erover en rol op. Snijd in 6 plakken.
  5. Leg op de pizzasteen een vel bakpapier en de 6 cinnamonplakken. Bak in max. 11-15 minuten goudbruin.
  6. Serveer op een bord met de peren-bbqglaze er over gedruppeld.

Biertip

Peer & Walnoot Barley Wine van Brouwerij de Molen