BBQ-garnalen met dashiboter en nori

Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Bereiden: 30 minuten 

Ingrediënten

    • 16 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 100 g ongezouten boter
    • 3 zakjes instant dashi (toko, 10 g per zakje)
    • 2 norivellen (supermarkt en toko)
    • 1 rode peper, ter garnering

Extra nodig

    • gietijzeren pan

Bereidingswijze

  1. Richt de barbecue in voor de indirecte en directe methode en verwarm voor op 180°C.
  2. Hak de nori en rode peper fijn en zet apart.
  3. Verwarm de pan op de bbq en laat daarin de boter met de dashi smelten en zet apart.
  4. Gril de garnalen rondom op het directe gedeelte voor 3 minuten.
  5. Zet de pan met de dashiboter weer op de bbq en laat de boter smelten. Hussel hier de gegrilde garnalen door. Garneer met de fijngehakte nori en rode peper. Serveer direct.

Biertip

Seaweed & Wheat, Zeewier hoppige weizen