BBQ-garnalen met dashiboter en nori
Hoofdgerecht
Voor 4 personen
Bereiden: 30 minuten
Ingrediënten
- 16 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 100 g ongezouten boter
- 3 zakjes instant dashi (toko, 10 g per zakje)
- 2 norivellen (supermarkt en toko)
- 1 rode peper, ter garnering
Extra nodig
- gietijzeren pan
Bereidingswijze
- Richt de barbecue in voor de indirecte en directe methode en verwarm voor op 180°C.
- Hak de nori en rode peper fijn en zet apart.
- Verwarm de pan op de bbq en laat daarin de boter met de dashi smelten en zet apart.
- Gril de garnalen rondom op het directe gedeelte voor 3 minuten.
- Zet de pan met de dashiboter weer op de bbq en laat de boter smelten. Hussel hier de gegrilde garnalen door. Garneer met de fijngehakte nori en rode peper. Serveer direct.
Biertip
Seaweed & Wheat, Zeewier hoppige weizen
Helaas, nog even geen toegang voor jou.
We zien je graag weer terug als je 18 bent!
Ben je 18 jaar of ouder?
Niks persoonlijks, je moet gewoon 18 jaar of ouder zijn om onze site te bezoeken. Het is de wet, sorry!
-
-