Borefts Bier Festival

— HIERONDER TER INDICATIE DE BOREFTS 2017 INFORMATIE, ER KUNNEN WIJZIGINGEN ZIJN —
DE DATA VAN BOREFTS 2018 ZIJN 21 & 22 september.

Borefts Bier Festival #9 WAS op vrijdag 22 en zaterdag 23 september 2017. Op beide dagen van 12.00 tot 22.00 uur (taps sluiten om 21.45u).

Alleen voorverkoop!

per dag zijn er 3500 tickets beschikbaar. (Waarom? Lees verderop deze pagina.)
Als je op beide dagen wilt komen moet je dus voor elke dag een ticket aanschaffen.

@Borefts: laat je ticket scannen en ontvang:

  • De 2017 editie Borefts proefglas (andere glazen zijn niet toegestaan)
  • Het verplichte polsbandje van de dag (zonder polsbandje kun je geen munten aanschaffen)
  • Een gedetailleerd festivalprogramma
  • Het aantal muntjes dat je hebt besteld (1 muntje = 1 proefglas)

Belangrijk: onder 18 jaar: geen alcolhol. Breng je ID mee.

‘Maar wat als ik geen bier drink?’

Dan vragen we je toch een ticket aan te schaffen voor je bezoek aan het festival. Misschien ga je het proefglas niet gebruiken en heb je niets aan het boekje, maar je je gebruikt je munten voor een limonade, koffie, iets te eten of een mooi glas wijn. Wij proberen Borefts een ‘open festival’ te laten zijn en blijven zonder poortjes, lange rijen en zware controles dus we vragen je om met respect voor de organisatie gewoon een ticket te kopen. Dan kan het festival zo blijven als het tot nu toe is. Cheers!

‘Moet ik dan voor twee dagen twee tickets kopen?’

Yup. En dat betekent dat je, als je wilt, er ook op de tweede dag weer een glas en een boekje bij krijgt. Misschien hebben we daar volgend jaar een andere oplossing voor. Misschien ook niet.

Brouwers line-up

Bezoek deze pagina voor de line-up en meld je aan op het facebookevent. Daar posten we actuele nieuwtjes. Bijvoorbeeld de nieuw bekende gastbrouwerijen. Een ding is zeker: alleen de beste brouwerijen kwalificeren 🙂

Reizen naar Bodegraven

We adviseren iedereen met klem om met openbaar vervoer te komen. Bodegraven is makkelijk te bereiken per trein en het station is op 10 minuten loopafstand. Zo kan iedereen genieten van de bieren. Daarnaast is er weinig tot geen parkeerruimte in de buurt van de brouwerij.

Waarom alleen voorverkoop?

Sinds vorig jaar is de beschikbare ruimte beperkt en we zagen het aantal bezoekers jaarlijks stijgen. Om het festival verantwoordelijk te kunnen blijven organiseren zijn we over gegaan tot een gelimiteerd aantal kaarten per dag. In 2016 waren dat maximaal 3500 bezoekers per dag. Er zijn verbeteringen in de inrichting van het terrein voorstelbaar maar we denken dat dat voor 2017 weer een reëel aantal is.

Over (geen) bier meebrengen naar het festival

Als mede-geeks willen we sportief blijven, dus we gaan geen regels bedenken o.i.d.. Maar we vragen je respect voor de organisatie van Borefts Bier Festival en alles dat daarbij komt kijken. We begrijpen dat je wat flessen wilt ruilen met biervrienden die je niet op een andere manier kunt ontmoeten. Het is ook niet erg als je een enkele fles al ter plekke deelt. Maar we vinden het wel een beetje ongepast om grote hoeveelheden meegebrachte flessen bier te drinken. Vanwege wat er voor nodig is om een festival als dit te organiseren. En niet in de laatste plaats omdat er meer dat 200 verschillende bieren te proeven zijn! 🙂 Dank voor je begrip.

Ook nuttig om te weten

De taps sluiten 15 minuten voor sluitingstijd. Dat is dus om 21.45 uur.
Het is mogelijk om met cash en pin te betalen als je meer munten nodig hebt.
Het is mogelijk om met cash en pin te betalen bij de merchandise-stand.
De bierwinkel bij Brouwcafé de Molen is geopend tijdens het festival.
Verheug je op een mooie food truck line-up.
Gebruik #Borefts op social media

Cheers mensen!

Bekijk de terugblikken op de voorgaande edities op deze pagina.