Borefts Bier Festival

Borefts Bier Festival #9 is op een vrijdag en zaterdag in september 2017. Op beide dagen van 12.00 tot 22.00 uur.  De exacte data moeten nog worden vastgesteld.

Hieronder vind je de info over Borefts 2016 ter indicatie. Let op, er kunnen weer wat dingen veranderen in de 2017 editie.


Alleen voorverkoop!

per dag zijn er 3500 tickets beschikbaar. (Waarom? Lees verderop deze pagina.)
Als je op beide dagen wilt komen moet je dus voor elke dag een ticket aanschaffen.

@Borefts: laat je ticket scannen en ontvang:

  • De 2016 editie Borefts proefglas (andere glazen zijn niet toegestaan)
  • Het verplichte polsbandje van de dag
  • Een gedetailleerd festivalprogramma
  • Het aantal muntjes dat je hebt besteld (1 muntje = 1 proefglas)

Belangrijk: onder 18 jaar: geen alcolhol. Breng je ID mee.

‘Maar wat als ik geen bier drink?’

Dan heb je toch een ticket nodig om toegang tot het festivalterrein te krijgen. Misschien ga je het proefglas niet gebruiken en heb je niets aan het boekje, maar je kunt je munten gebruiken voor een limonade, koffie, iets te eten of een mooi glas wijn.

‘Moet ik dan voor twee dagen twee tickets kopen?’

Yup. En dat betekent dat je er ook op de tweede dag weer een glas en een boekje bij krijgt. Misschien hebben we daar volgend jaar een andere oplossing voor. Misschien ook niet.

Brouwers line-up

Bezoek deze pagina voor de line-up van 2016 en meld je aan op het facebookevent. Daar posten we actuele nieuwtjes. Bijvoorbeeld de nieuw bekende gastbrouwerijen. Een ding is zeker: alleen de beste brouwerijen kwalificeren 🙂

Reizen naar Bodegraven

We adviseren iedereen met klem om met openbaar vervoer te komen. Bodegraven is makkelijk te bereiken per trein en het station is op 10 minuten loopafstand. Zo kan iedereen genieten van de bieren. Daarnaast is er weinig tot geen parkeerruimte in de buurt van de brouwerij.

Nieuwe inrichting festivalterrein & voorverkoop

Door de aanpassingen aan ons vergistingstanks-park (!) en de groeiende barrel-aging-kathedraal (!!!) hebben we minder ruimte voor enthousiaste bierproevers. Daarom hebben we een nieuw festivalterreinplan. Nog steeds bij de brouwerij, maar toch anders.
Door de mogelijkheden van dit jaar hopen we ongeveer het zelfde aantal bezoekers als vorig jaar te kunnen ontvangen. En dus niet meer. Op die manier – schatten we in – blijft het comfortabel voor iedereen. Om die aantallen bezoekers te kunnen beheersen zijn we overgestapt op voorverkoop.

Over (geen) bier meebrengen naar het festival

Als mede-geeks willen we sportief blijven, dus we gaan geen regels bedenken o.i.d.. Maar we vragen je respect voor de organisatie van Borefts Bier Festival en alles dat daarbij komt kijken. We begrijpen dat je wat flessen wilt ruilen met biervrienden die je niet op een andere manier kunt ontmoeten. Het is ook niet erg als je een enkele fles al ter plekke deelt. Maar vinden het wel een beetje ongepast om grote hoeveelheden meegebrachte flessen bier te drinken. Vanwege wat er voor nodig is om een festival als dit te organiseren. En niet in de laatste plaats omdat er meer dat 200 verschillende bieren te proeven zijn! 🙂 Dank voor je begrip.

Ook nuttig om te weten

De taps sluiten 15 minuten voor sluitingstijd. Dat is dus om 21.45 uur.
Het is mogelijk om met cash en pin te betalen als je meer munten nodig hebt.
Het is mogelijk om met cash en pin te betalen bij de merchandise-stand.
De bierwinkel bij Brouwcafé de Molen is geopend tijdens het festival.
Verheug je op een mooie food truck line-up.
Gebruik #Borefts op social media

Cheers mensen!

Bekijk de terugblikken op de voorgaande zeven edities op deze pagina.