Hopveld & Hopcrew

In 2016 heeft Brouwerij de Molen een hopveld in Epe ‘geadopteerd’. Hopveld de Molen. We maken met de hop van dit veld als enige brouwerij in Nederland een écht fresh-hopped bier. We zijn enorm blij met de prachtige aromahoppen waarmee we de bijzondere methode van het brouwen met verse hop eens per jaar kunnen voortzetten. Een dierbare samenwerking sinds 2011 met eigenaar van het hopveld Bierevents.

Hop Crew

Iedereen die geïnteresseerd is kan zich aansluiten bij de Brouwerij de Molen Hop Crew en meehelpen met de werkzaamheden op het veld. De leden van de Hop Crew worden vervolgens getrakteerd op een aantal extra’s waaronder het in september, als eregast, live bijwonen van het fresh-hoppen in de brouwerij. Wil je lid worden van de Hopcrew? Dit is de Hop Crew Brouwerij de Molen facebookgroep, daar vind je ook alle data (‘evenementen’) van de zaterdagen dat je mee kunt helpen.

12968003_1003518296403419_2313417954939914026_o
Hopveld de Molen

Er groeien vier Amerikaanse hopsoorten op het kleine hopveld dat in 2011 aangelegd is door Henk Wesselink van Bierevents; Cascade, Centennial, Chinook en Willamette. Onder andere op ons jaarlijkse Borefts Bier Festival in Bodegraven, in het laatste weekend van september, is het enige échte fresh-hopped bier van Nederland van tap te proeven.

Fresh Hop

Fresh hopped bier heeft een opvallend andere, frisse smaak en geur. Deze is het beste te proeven en te ruiken is als het bier vers is. De hoeveelheid hop en daarmee het volume van de jaarlijkse editie ‘Fresh Hop’ is beperkt en daardoor nog unieker. Het is een ambachtelijk maar bewerkelijk proces. Het past in helemaal in onze lijn omdat we oude en nieuwe technieken blijven gebruiken om bijzondere bieren te maken.