Hopveld & Hopcrew

In april 2016 heeft Brouwerij de Molen een hopveld in Epe geadopteerd. Hopveld de Molen. We maken met de hop van dit veld als enige brouwerij in Nederland een écht fresh-hopped bier. We zijn enorm blij met de prachtige aromahoppen waarmee we de bijzondere methode van het brouwen met verse hop eens per jaar kunnen voortzetten.

We zijn met de eigenaar van het hopveld Bierevents, van wie we al 5 jaar de hop afnemen, een mooie samenwerking aangegaan om samen zorg te dragen voor het veld. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich aansluiten bij de Brouwerij de Molen Hop Crew en minimaal twee keer meehelpen met de werkzaamheden op het veld. De leden van de Hop Crew worden vervolgens getrakteerd op een aantal extra’s waaronder het in september, als eregast, live bijwonen van het fresh-hoppen in de brouwerij.

Hop Crew

Het verbouwen van hop is werk dat in Epe vooral door vrijwilligers wordt gedaan. Het oogsten én brouwen met verse hop is een feestje dat al het werk meer dan waard is. Bierevents en Brouwerij de Molen bieden nu bier- en brouwliefhebbers in de gelegenheid om dit seizoen het hele proces van hop verbouwen, tot hopoogsten tot fresh hoppen van dichtbij mee te maken. Daarvoor kunnen mensen zich aanmelden bij een hopcrew. Alle informatie daarover vind je hier.

12968003_1003518296403419_2313417954939914026_o
Hopveld de Molen

Er groeien vier Amerikaanse hopsoorten op het kleine hopveld dat in 2011 aangelegd is door Henk Wesselink van Bierevents; Cascade, Centennial, Chinook en Willamette. Onder andere op ons jaarlijkse Borefts Bier Festival in Bodegraven, in het laatste weekend van september, is het enige échte fresh-hopped bier van Nederland van tap te proeven.

Fresh Hop 2016

Fresh hopped bier heeft een opvallend andere, frisse smaak en geur. Deze is het beste te proeven en te ruiken is als het bier vers is. De hoeveelheid hop en daarmee het volume van de jaarlijkse editie ‘Fresh Hop’ is beperkt en daardoor nog unieker. Het is een ambachtelijk maar bewerkelijk proces. Het past in helemaal in onze lijn omdat we oude en nieuwe technieken blijven gebruiken om bijzondere bieren te maken.